Благословенні санкції: Fitch дало прогноз щодо діяльності російських компаній у нових реаліях

Аналітики агентства вважають, що компанії з РФ швидше за все постраждають в результаті скорочення їхньої торгівельної активності.

Ілюстрація: 5 канал

Останні санкції США можуть мати серйозний вплив на діяльність російських компаній. Про це йдеться у заяві Міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings, передають Патріоти України з посиланням на Європейську правду.

"Останні санкції США, оголошені проти ряду російських компаній, фізичних осіб та банку 6 квітня 2018 року, можуть мати серйозний вплив на операції та фінансові профілі цих компаній, зменшивши їхню здатність торгувати та обслуговувати борг у доларах США. Ці санкції є найбільш значними, що впливають на російські корпорації з моменту введення в дію санкцій США у 2014 році", - йдеться у заяві.

"Санкції, ймовірно, справлять значний вплив на компанії, які не зможуть здійснювати операції у доларах США - стандартній валюті торгівлі сировинними товарами і основний валюті в операціях міжнародної торгівлі", - додали в агентстві.

Аналітики агентства прогнозують, що російські компанії швидше за все постраждають в результаті скорочення їхньої торгівельної активності.

Як відомо, США ввели нові санкції проти 24 російських бізнесменів і чиновників, а також проти фінансових установ, державних і приватних компаній, пов'язаних з Кремлем.

До санкційного списку, зокрема, потрапили мільярдер Олег Дерипаска і голова ради директорів групи компаній "Ренова" Віктор Вексельберг.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...