Блокада ОРДЛО змусить Кремль піти на поступки, - політолог

Навіть прихильників дружби з Росією завжди можна зробити активними економічними агентами України. Адже іноді від людини слід вимагати тільки виконання законодавства, вважає Цибулько.

На Донбасі. Фото: Знай.ua

Ініціатива ветеранів добровольчих формувань з блокади окупованих територій Донбасу може зробити ціну окупації сходу України для Кремля більш високою і змусити його бути поступливішим. Про це політолог Володимир Цибулько розповів під час чату в "Главреді", повідомляють Патріоти України.

"Донбас можна було б заблокувати, якщо б їм керували місцеві жителі. А оскільки рішення ухвалюються в Кремлі, то це просто змусить представників бандитських угруповань бути більш поступливими. Але все одно рішення приймають не вони. А в Кремлі вважають, що така блокада тільки згуртує населення окупованих території навколо лідерів бандитських угрупувань", — каже політолог.

"Мені здається, що така блокада істотно збудить населення, і Москві доведеться збільшувати витрати на Донбас. А збільшення витрат на окуповані території завдяки блокаді все-таки змусять Кремль бути більш поступливим", — поділився думкою політичний експерт

Коментуючи питання, якими можуть бути шляхи по поверненню умів жителів Донбасу в Україну, Володимир Цибулько зауважив: "Навіть прихильників дружби з Росією завжди можна зробити активними економічними агентами України. Адже іноді від людини слід вимагати тільки виконання законодавства. Верховенство права в Європі — це одна з гіперцінностей. Тому нам потрібно починати з верховенства права, а правова культура зніме експлуатацію теми етнічного розмаїття та стереотипів минулого".

"Адже люди не дуже схильні до радикальних змін, вони живуть звичками, і треба лише навчитися грамотно експлуатувати цю інерцію. Якщо її правильно каналізувати, вона може бути конструктивною. Держава тут повинна бути більш витонченим і більш технологічним гравцем", — підсумував політолог.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...