Бойовики шантажували Україну вугіллям, - Черниш

Країна не думає відмовлятися від вугілля і металу з окупованої території.

Вугілля. Фото: dengi.ua

Весь осінній період бойовики на окупованих територіях Донбасу шантажували Україну, що не будуть поставляти вугілля. Про це в ефірі "5 каналу" заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш, повідомляють Патріоти України.

"Країна не думає відмовлятися від вугілля і металу з окупованої території. Це наш вугілля і наш метал, чому ми повинні від нього відмовлятися. Це українська цінність, яка належить Україні, а не комусь там, або Російській Федерації", - підкреслив міністр.

"Бойовики нас шантажували тим, що не будуть поставляти вугілля весь осінній період, тобто чинили перешкоди в постачанні вугілля і, на жаль, це могло призвести до віялових відключень електроенергії по всій території України. Але за рахунок того, що діє Мінський майданчик для переговорів, ми домовилися, що вугілля буде транспортуватися з непідконтрольних територій", - додав він.

Українці можуть "вибити" пенсію, яку їм не видали: Юрист порадив, як треба діяти

вівторок, 19 березень 2024, 8:46

Незважаючи на періодичні підвищення пенсій, їх сума не завжди встигає за ростом інфляції, тому для багатьох людей, які вийшли на заслужений відпочинок, кожна сотня-друга гривень має важливе значення, передають Патріоти України. Що вже говорити про ситу...

У перемогу України вірять, це видно по ринку землі: Як змінилася ситуація з вартістю і хто може купувати землю

вівторок, 19 березень 2024, 8:30

В Україні дорожчає земля. Навіть повномасштабна війна не змогла зупинити попит на ділянки сільськогосподарського призначення, передають Патріоти України. З 1 січня 2024-го правила продажу землі змінили. Ліміт на покупця збільшили зі 100 га до 10 тис. г...