Бойовики шантажували Україну вугіллям, - Черниш

Країна не думає відмовлятися від вугілля і металу з окупованої території.

Вугілля. Фото: dengi.ua

Весь осінній період бойовики на окупованих територіях Донбасу шантажували Україну, що не будуть поставляти вугілля. Про це в ефірі "5 каналу" заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш, повідомляють Патріоти України.

"Країна не думає відмовлятися від вугілля і металу з окупованої території. Це наш вугілля і наш метал, чому ми повинні від нього відмовлятися. Це українська цінність, яка належить Україні, а не комусь там, або Російській Федерації", - підкреслив міністр.

"Бойовики нас шантажували тим, що не будуть поставляти вугілля весь осінній період, тобто чинили перешкоди в постачанні вугілля і, на жаль, це могло призвести до віялових відключень електроенергії по всій території України. Але за рахунок того, що діє Мінський майданчик для переговорів, ми домовилися, що вугілля буде транспортуватися з непідконтрольних територій", - додав він.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...