"Борг Януковича": Стало відомо, як просувається розгляд справи в британському суді

Ілюстрація: i.kapital.kz

Апеляційний суд Англії сьогодні, 22 січня 2018 року, розпочинає розгляд справи про борг України перед Росією на $3 млрд (так званий «борг Януковича»), повідомляють Патріоти України.

Колегія з трьох суддів планує засідати чотири-п'ять днів, проте рішення може бути прийнято не раніше, ніж через півроку, розповіло РБК-Україна джерело, знайоме з деталями справи.

«Точні терміни не визначені. Орієнтовно це буде червень-липень», — припустив високопоставлений співрозмовник видання, який не побажав назвати своє ім'я.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд Лондона визначив суддів для розгляду апеляції України по «боргу Януковича». Очікується, що засідання апеляційного суду у даній справі триватиме п'ять днів.

Відзначимо, Російська Федерація заявила, що може досягти компромісу з Україною щодо даної сумі.

За словами заступника міністра фінансів Росії Сергія Сторчака, компроміс полягає в тому, що цей борг може викупити у РФ інша держава.

Йдеться про державний борг України перед РФ, яка 20 грудня 2013 року викупила облігації уряду України на суму 3 млрд доларів, борг за якими і став згодом відомим як «борг Януковича».

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...