Будемо з хлібом, ще й з грошима: Міністр АПК Павленко прогнозує рекордний експорт зернових у 2016 році

Станом на 25 березня Україна продала майже 30 млн тон зернових. У поточному році обсяги експорту будуть рекордними для держави.

Олексій Павленко

Міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко повідомив, що Україна в цьому році має побити абсолютний рекорд за обсягом експорту зерна та подвоїти інвестиції у сферу АПК. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики, зазначають Патріоти України.

У лютому 2016 року експорт зерна склав 3,3 млн тон, що стали рекордними для цього зимнього місяця (у лютому 2014 року було 2,8 млн тон). При цьому в березні вже було продано 2,7 млн тонн зерна. В розрізі культур обсяги експорту пшениці склали 12,6 млн тон, кукурудзи – біля 13 млн тон, ячменю – 4 млн тон. При цьому в портах під завантаженням наразі знаходиться 12 суден, планова загрузка яких складає понад 400 тис тон.

Павленко вважає, що поточний рік має стати рекордним за обсягами експорту.

«За нашими оцінками, прогнозовані обсяги експорту у цьому році перевищать 36 млн тон та будуть рекордними для держави», – подівається міністр.

Раніше, в Українській зерновій асоціації повідомляли, що у 2016 році темпи експорту зерна вже перевищили минулий рік на 15%. За сезон 2014-2015 рік Україна продала рекордний обсяг зерна за час незалежності– 34,8 млн тонн.

Нагадаємо, міністр аграрної політики очікує у поточному році збільшення інвестицій вдвічі, у порівнянні із 2015 роком, до 2 млрд доларів.

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Ціна "вєлічія": Уряд РФ готується до падіння рубля до 120 за долар

четвер, 25 квітень 2024, 6:15

Російський уряд розглянув стресовий сценарій макропрогнозу Мінекономрозвитку (МЕР), згідно з яким посилення західних санкцій та падіння цін на нафту призведуть до обвального падіння курсу рубля, повідомляє в середу, 24 квітня The Moscow Times. Зазначає...