Будуть пити з горя: У Росії обвалився експорт горілки через Україну та санкції

Обсяг експорту російської горілки у 2015 році порівняно з попереднім роком обвалився на 40%.

Ілюстрація:www.kulturologia.ru

Експорт російської горілки та лікеро-горілчаних виробів до України впав утричі. Про це передають Патріоти України з посиланням на газету Коммерсант.

Загальний експорт російської горілки в 2015 році впав на 40%, порівняно з попереднім роком.

До початку конфлікту на Донбасі, Україна була одним з найбільших ринків для російської горілки. У 2014 році в Україну було завезено російської горілки на $12,2 млн, то в 2015 цей показник зменшився втричі - до $3,87 млн.

Як розповів газеті Директор центру досліджень федерального і регіональних ринків алкоголю Вадим Дробіз, головними причинами падіння експорту алкоголю до Європи є погіршення відношення західних партнерів до Росії через конфлікти в Україні.

Також західні партнери побоюються розширювати лінійку російської горілки через страх, що попит на неї може впасти внаслідок розширення санкцій. "Коли ми влітку готували відвантаження в США, то дистриб'ютори відмовлялися в останній момент через незрозумілу ситуацію з тим, якою буде відповідь на продовження російських санкцій", - розповів Дробіз.

В Україні військові зможуть самі розрахувати свої виплати: Міноборони запустило онлайн-калькулятор

субота, 4 травень 2024, 21:30

Міністерство оборони розробило онлайн-калькулятор, за допомогою якого військовослужбовці та їхні родичі зможуть розрахувати їхнє грошове забезпечення залежно від видів виплат. Про це повідомили в пресслужбі оборонного відомства, передають Патріоти Укр...

Частині українців стаж враховуватимуть по-новому: Які нюанси варто знати всім

субота, 4 травень 2024, 21:25

25 квітня у Верховній Раді ухвалили пенсійний законопроєкт № 9453, який містить як позитивні зміни, так і ті, що ускладнять життя багатьом і нинішнім, і майбутнім пенсіонерам. Про це говорить у новому відео на Youtube-каналі «На пенсії» експерт Сергій ...