Часто начебто вказівки МВФ щодо збільшення тарифів пишуться у нашому Кабміні. А це може призвести до соціального вибуху в країні - Смешко (відео)

На думку екс-голови СБУ, в України, яка перебуває у стані війни, немає ніякого системного бачення, жодної стратегії в економіці.

Ігор Смешко. Фото:ukr.media

В української влади немає системного плану підйому економіки. Таку думку висловив в авторській програмі Олесі Бацман на телеканалі 112 Україна екс-глава Служби безпеки України (СБУ), екс-начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Ігор Смешко, зазначають Патріоти України.

"Ми постійно чуємо в ефірі, чи отримаємо ми черговий транш Міжнародного валютного фонду. При тому, що МВФ дає нам вказівки, повірте мені, чисто бюрократичні. Часто вони пишуться у нас в Кабінеті Міністрів: збільшити тарифи, привести у відповідність з європейськими нормами ціни на газ. Але вибачте, європейські зарплати і добробут європейців в рази відрізняються від добробуту українського народу", - сказав він.

За словами екс-глави СБУ, "ці умови можуть привести тільки до соціально-економічним хвилювань і вибуху всередині країни".

"Це якраз та підстава, щоб президент Російської Федерації знову перейшов до військової фази. Тобто потрібно працювати над економікою, мати системне бачення, як необхідно реформувати економіку, повернути її до головної проблеми ... подолання бідності та створення критичної маси середнього класу. Ця тарифна політика, податкова політика - вони вбивають цю соціально-економічну базу", - заявив Смешко.

Він вважає, що підняття тарифів до рівня європейських призведе до того, що "хвилювання критичної маси всередині країни ... знову підуть на діючий уряд".

"Це при тому, що ми перебуваємо в стані війни! Немає ніякого системного бачення, жодної стратегії. Ми весь час декларуємо, що ми - демократія, у нас перша стаття Конституції про це говорить, але мені здається, наша олігархічно-феодальна по суті система влади тільки використовує демократичні процедури, щоб мати колективну безвідповідальність за наслідки її правління", - сказав Смешко.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...