Через чиновницьку бездіяльність: Окупований Донбас щомісяця грабує Україну на 100 млн грн

На жаль, cпроби обмежувати електропостачання в неконтрольовані Україною райони Луганської області не мали успіху.

Ілюстрація:www.hromadske.tv

Окуповані частини Донбасу щомісяця отримують з України електроенергію на суму 140-150 млн грн, а розраховуються на 50 млн грн. Про це повідомив генеральний директор "Луганського енергетичного об'єднання" Володимир Грицай, передають Патріоти України з посиланням на Еспресо TV.

"На неконтрольовану сторону по перетоку надходить з контрольованої території електроенергія вартістю близько 140-150 млн грн. Те, що ми там ціною величезних зусиль можемо збирати, і збираємо, це близько, 50 млн грн на місяць.

Вони надходять в "Ощадбанк" на рахунок зі спеціальним режимом використання від українських підприємств, який діє там. Плюс-мінус - буває і від 10 млн грн, а буває і 60-70 млн грн, буває 80 млн грн "вистрілить", - сказав він.

Грицай уточнив, що на неконтрольованих територіях є ряд великих боржників, серед яких - підприємства.

"На жаль, з великих споживачів, які знаходяться на тій стороні - у "Алчевського меткомбінату" борг понад 700 млн грн, а з урахуванням штрафних санкцій - понад 900 млн грн. Наступний наш великий споживач і боржник - це "ДТЕК Свердловантрацит", борг більше 400 млн грн", - сказав він.

Він додав, що спроби обмежувати електропостачання в неконтрольовані Україною райони Луганської області не мали успіху.

Раніше повідомлялося, що споживачі із окупованих територій Донбасу заборгували держпідприємству "Енергоринок" 21 млрд грн.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Удари по російських НПЗ мали ефект: Росстат зафіксував обвал виробництва бензину

четвер, 28 березень 2024, 10:30

Після серії ударів по російських нафтопереробних заводах, що паралізували роботу великих підприємств "Роснефти" і "Лукойлу", випуск автомобільного бензину в країні впав на 7,4%. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. Згідно з д...