Через ненадійність: Німеччина відмовилася від п'яти проектів, пов'язаних з газопроводом Росії в обхід України

В німецькому регуляторі підкреслили, що таким рішенням захищають німецьких споживачів газу від зайвих витрат.

Розширення "Північного потоку" у Німеччині під питанням. Ілюстрація: РБК.

Федеральне мережеве агентство Німеччини Bundesnetzagentur (BNetzA) відмовилося включити в план розвитку газових мереж п'ять проектів, пов'язаних з газопроводом "Північний потік". Про це йдеться в повідомленні прес-служби німецького регулятора, передають Патріоти України.

"П'ять проектів пов'язані з розширенням Nord Stream, за оцінками BNetzA, ще занадто ненадійні. Їх слід прийняти в план розвитку газових мереж лише тоді, коли з'являться дозволи на будівництво розширення Nord Stream", - йдеться на сайті регулятора.
При цьому в німецькому регуляторі підкреслили, що таким рішенням захищають німецьких споживачів газу від непотрібних витрат. "Дорогі заходи розширення німецької газової мережі повинні прийматися тільки тоді, коли вони продиктовані вимогами безпеки", - наводить прес-служба слова президента BNetzA Йохена Хоманна.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...