Через рішення Кабміну: МВФ попередив про можливий зрив траншу

МВФ незадоволений рішеннями уряду України стосовно повноважень Мінфіну щодо затвердження фінансових документів уряду і перепідпорядкування Державної фіскальної служби Кабміну.

МВФ. Фото: 112 Україна.

29 травня голова місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Рон ван Роден написав лист до українського уряду, в якому заявив, що Україна порушує зобов'язання, взяті під час отримання попереднього траншу від МВФ. Про це повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ", посилаючись на джерело в Кабміні, передають Патріоти України.

У листі наголошено, що МВФ незадоволений рішеннями уряду України стосовно повноважень Мінфіну щодо затвердження фінансових документів уряду і перепідпорядкування Державної фіскальної служби Кабміну. У такий спосіб Україна порушує зобов'язання, взяті під час отримання попереднього траншу МВФ.

У прес-службі прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана спростовують інформацію про ухвалені рішення. Там стверджують, що на закритому засіданні порушували питання про застосування принципу "мовчазної згоди" у тих випадках, коли Мінфін затягує погодження питань щодо розгляду актів законодавства, які вносять на розгляд Кабміну.

Водночас міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що такі рішення уже підготував Кабмін та отримав Мінфін. "Уряд поки не хоче оприлюднювати ці рішення. Для країни це був би великий удар і загрожував зривом програми МВФ", – сказав він. Данилюк додав, що якщо Кабмін таки опублікує ці рішення, то Мінфін буде їх оскаржувати.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...