З архіву ПУ. Коломойський хоче все: Данилюк заявив, що одна з головних причин його відставки - плани Банкової щодо скасування націоналізації "ПриватБанку"

Колишній секретар РНБО сказав, що однією з головних причин його відставки була спроба запобігти "неправильним рішенням у процесі Приватбанку". Про це Олександр Данилюк заявив 2 жовтня 2019 року в інтерв'ю "BBC News Україна", зазначають Патріоти України.

"У мене є принципова позиція. Я вважаю, що на цей момент я не можу далі виконувати свої функції", - сказав Данилюк.

За його словами, одна з головних проблем, яка стала причиною його відставки, - це ситуація з можливим скасуванням націоналізації Приватбанку.

"Це одна з проблем. Сподіваюсь, що моє рішення буде сприяти тому, що ми уникнемо неправильних рішень в процесі Приватбанку. Думаю, що це було почуто як всередині України, так і зовні", - пояснює пан Данилюк.

На уточнення, які саме можуть бути неправильні рішення щодо Приватбанку, Данилюк уточнив, що це скасування націоналізації.

"Це дуже небезпечне рішення, яке посилає сигнал, що олігархи тримають владу, вони впливають на державні інституції. Це також буде червоне світло для нашої взаємодії з МВФ", - вважає Олександр Данилюк.

Він також проти компромісів у цьому питанні з колишніми власниками, про можливість яких нещодавно заявляв Ігор Коломойський.

"Я не розумію, про який компроміс може йтися. Якщо вони включають в себе виплату певної компенсації, тоді це називається не компроміс, а здача інтересів", - вважає екссекретар РНБО.

Олександр Данилюк заперечив чутки про те, що може поїхати працювати послом України в США, і підтвердив, що мав непрості стосунки з головою Офісу президента Андрієм Богданом.

"Буду казати неправду, якщо скажу, що в нас прекрасні дружні стосунки. В нас непрості стосунки з моменту самої кампанії, цього не приховую. Просто маю інше бачення та підходи до розвитку ситуації. Я не підходжу до проблем з позиції "все вирішимо", - пояснив Данилюк.

"Вважаю, що держава має працювати інакше, без ручного контролю. Мають бути сильні інституції", - додав він.

На запитання про те, чи впливає на дії пана Богдана Ігор Коломойський, Данилюк відповів: "Не хочу це коментувати. Давайте дивитись на те, що відбувається. Йдеться не про персоналії. Є системна проблема. Є люди, які мають конфлікт інтересів, і Андрій - один із них".

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...