Спала "пелена з очей": "З бюджету висмоктуються гроші... всі беруть, і це огидно. Це вбиває країну", - екс-міністр фінансів

Олександр Данилюк був звільнений з посади міністра фінансів через конфлікт з Володимиром Гройсманом.

Олександр Данилюк та Володимир Гройсман. Фото: Економічна правда.

Колишній міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що державні чиновники вищого рангу "беруть" гроші з бюджету, щоб потім використовувати їх під час виборів. Про це екс-міністр сказав в інтерв'ю журналісту Володимиру Федорину, передають Патріоти України.

На питання журналіста, чи є Гройсман корупціонером, екс-міністр відповів: "Так, він із задоволенням присмоктується до потоків. Навіщо? У нього своє підґрунтя: він хоче бути незалежним від президента. А для цього потрібно володіти своїм фінансовим ресурсом".

"Насправді, якщо прибрати всю цю мішуру, всі беруть гроші і це огидно. Це вбиває країну", - додав Данилюк. "З бюджету висмоктуються гроші, щоб потім використовувати їх під час виборів або просто відчувати себе більш комфортно", - додав він.

Зазначимо, що Данилюк був звільнений з посади міністра фінансів через конфлікт з Гройсманом. Саме за поданням прем'єра Верховна Рада ухвалила відповідне рішення. За два тижні до звільнення Данилюк на засіданні уряду безуспішно намагався добитися призначення свого радника Яни Бугрімової на посаду заступника міністра.

Публічну трансляцію засідання було припинено, однак присутні на Кабміні повідомили, що після короткої перепалки з Гройсманом міністру було відмовлено в його проханні. Олександр Данилюк був державним чиновником за часів президентства Віктора Ющенка, Віктора Януковича та Петра Порошенка.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...