Чому уряду вигідно підняти тарифи на газ саме зараз, - експерт

З точки зору уряду вигідно спробувати при низьких світових цінах на газ підняти його ціну всередині країни.

Чому тарифи на газ продовжують рости? Фото: dt.ua.

З точки зору уряду зараз нормальний час для підняття тарифів. Про це в ефірі Еспресо.TV розповів виконавчий директор економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, передають Патріоти України.

"По-перше у нас закінчився опалювальний сезон і можна підвищувати тарифи, тому що споживання зменшилося. По-друге зараз достатньо низькі ціни на нафту у світі. Тобто ціна на нафту низька і відповідно на газ теж. На сьогодні світова ціна на газ складає орієнтовно десь $180 за 1 тис.м куб. Всі розуміють, що така ціна на нафту не буде постійною, вона підніметься вверх", - сказав він.

Тому, за словами експерта, з точки зору уряду вигідно спробувати при низьких світових цінах на газ підняти його ціну всередині країни. "Тільки треба розуміти, що весь світ працює за довготерміновими контрактами, де ціна зафіксована років на 5, а ми беремо короткотермінові контракти", - додав Пендзин.

Треба ще добавки: Один з найбільших НПЗ Роснєфті відновив роботу після зупинки через атаку дронів - ЗМІ

понеділок, 6 травень 2024, 19:39

Нафтопереробний завод Роснєфті в Туапсе Краснодарського краю РФ відновив переробку нафти після атаки українських дронів у січні цього року. Про це з посиланням на два галузеві джерела повідомляє Reuters. За словами співрозмовників агентства, наприкінці...

В ЄК назвали умову для переговорів щодо продовження транзиту газу РФ через Україну

понеділок, 6 травень 2024, 18:44

Україна та Росія можуть розпочати переговори про продовження транзиту російського газу лише після того, як Москва виведе свої війська. Про це у відповідь на запитання кореспондента "РБК-Україна" заявила єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон після перег...