Хіти тижня. Відбирають "хліб" у Тимошенко: Кабмін заявив про плани в кілька разів знизити ціну на газ для населення

Однак Володимир Гройсман поставив умови, за яких можливе подешевшання: подібний крок не повинен негативно вплинути на економіку країни.

Володимир Гройсман. Фото: Ліга.net.

В Україні можуть знизитися ціни на газ. Кабінет міністрів готовий піти на такий крок і зменшити ціну на газ для населення в два або в чотири рази. Це може статися, якщо це не буде суперечити міжнародним домовленостям України з Міжнародним валютним фондом, ЄС і Світовим банком, повідомляють Патріоти України.

"Чи можливо без наслідків для національної економіки, без економічного колапсу знизити в два, три або чотири рази ціну на газ в країні? Я прошу вас, як професійних людей, обговорити цю тему. І я глибоко впевнений в тому, що, якщо ви знайдете рішення, що це можливо, і це буде повністю збігатися з нашими домовленостями з ЄС, Світовим банком та МВФ, - я беру на себе зобов'язання за це професійне рішення, яке буде знайдено, реалізовано, буквально тиждень, - заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.
При цьому, Гройсман заявив, що енергетична галузь стала непривабливою, зокрема тому, що газ для потреб населення необхідно було продавати за заниженими, а не ринковими цінами.
Джерело: УНІАН

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...