Чи бути "Турецькому потоку": Ердоган заявив про наміри реалізувати проект газопроводу

Реальний ризик для України або блеф - погляди експертів розбіглися.

Реджел Ердоган. Фото google.com

Анкара готова негайно зробити необхідні кроки для реалізації проекту газопроводу "Турецький потік". Про це турецький президент Реджеп Ердоган заявив, повідомляють Патріоти України.

«Ми готові негайно зробити кроки в напрямку реалізації цього проекту, обговорити його і прийняти рішення. Будь-яких перешкод цьому немає», — підкреслив він.

Раніше повідомлялося, що Анкара розглядає можливість реанімувати "Турецький потік". Як зазначають ЗМІ, остаточне рішення буде прийнято на зустрічі Ердогана з російським президентом Володимиром Путіним.

Цей газопровід дозволить Росії диверсифікувати поставки природного газу до Європи і знизити залежність постачальників та покупців від країн-транзитерів, зокрема від України, пише "112 Україна".

Глава НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв вважає, що будівництво «Турецького потоку» несе певні ризики для України, але вважає цей проект на 90% блефом.

Справжні труднощі ще не почалися: В "Укренерго" заявили, що можуть повернути погодинні відключення світла

неділя, 12 травень 2024, 8:30

На українську енергетику чекає дуже непросте літо. Очікується, що споживання електроенергії зростатиме, а її виробництво, навпаки, падатиме. У такому разі може погіршитися дефіцит струму. Якщо це станеться, буде введено погодинні графіки відключень, як...

Ціни на все злетять? Бензин на АЗС може відчутно здорожчати - Кабмін готує підвищення акцизів на пальне

неділя, 12 травень 2024, 7:56

Кабмін схвалив проєкт закону про внесення змін до Податкового кодексу щодо акцизного податку, серед положень якого – підвищення акцизних ставок на пальне. Що, імовірно, призведе до зростання цін на нього на АЗС. Зокрема, на бензини ставки пропонується ...