Далі більше: Нафта впала до мінімуму за місяць на заявах Саудівської Аравії

Резервні потужності дозволяють державній нафтовій компанії Saudi Aramco менше, ніж за три місяці додати на ринок ще більш 1 млн барелів щоденних поставок.

Саудівська Аравія легко може збільшити видобуток нафти. Ілюстрація: соцмережі.

Ринок нафти продовжує плавно сповзати вниз на тлі заяв Саудівської Аравії про готовність швидко наростити видобуток, передають Патріоти України.

Цена сорту Brent на торгах у вівторок падала до 78,32 долара за барель - мінімальної позначки з 21 вересня, втрачаючи в моменті 1,7%. Контракти на американський зразок WTI дешевшали на 1,4%, до 68,09 долара за барель, або найнижчого рівня з 14 вересня.

На нафтові котирування тиснуть обіцянки саудівського міністра енергетики наростити поставки на світовий ринок, говорить аналітик Nordea Денис Давидов. Напередодні Халед аль-Фаліх повідомив, що королівство вже збільшило виробництво з 9,8 до 10,7 млн барелів на добу, а «найближчим часом» вийде на планку в 11 млн барелів щодня, яку має намір утримувати в «стійкому» режимі.
Резервні потужності дозволяють державній нафтовій компанії Saudi Aramco менше, ніж за три місяці додати на ринок ще більш 1 млн барелів щоденних поставок і качати 12 млн барелів на добу, заявив аль-Фаліх у вівторок, виступаючи на форумі Future Investment Initiative.
ОПЕК, за його словами, має намір регулювати ситуацію на ринку в ручному режимі, оскільки прогноз на 2019 рік рясніє невизначеностями - як із боку поставок, так і з боку попиту.
За прогнозами секретаріату ОПЕК, в наступному році видобуток в країнах, що не входять в картель, збільшиться на 2,2 млн барелів на добу, тоді як світовий попит зросте лише на 1,5 млн барелів. 25 країн, що входять в угоду ОПЕК +, будуть продовжувати балансування ринку як шляхом збільшення, так і зниження видобутку в разі необхідності, заявив аль-Фаліх.
Після вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі на ринку виникли побоювання, що королівство може скоротити поставки нафти в якості заходів у відповідь на можливі санкції з боку США, говорить Давидов. Але тепер ці страхи, схоже, розвіяні.
Додатковий тиск на котирування надає ситуація на внутрішньому ринку США, де запаси нафти зростали протягом останніх трьох тижнів, додає експерт. Згідно з прогнозом опитаних Bloomberg аналітиків, на минулому тижні процес продовжився: запаси зросли на 3 млн барелів.

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...