Дало ефект: Горбулін пояснив, чому не варто очікувати скасування рішення про блокаду Донбасу цьогоріч

Радник президента зазначив, що рішення про тимчасове припинення переміщення вантажів через лінію зіткнення було необхідним, довгоочікуваним і одночасно - запізнілим мінімум на півтора року.

Володимир Горбулін. Фото:http://fakty.ua/

Рішення Ради національної безпеки і оборони про тимчасове припинення переміщення вантажів через лінію зіткнення на Донбасі навряд чи буде скасовано в цьому році. Таку думку під час прес-конференції висловив директор Національного інституту стратегічних досліджень, радник президента України Володимир Горбулін, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Я не хотів би зараз визначати термін, коли треба буде скасувати це рішення. Можливо, ми до цього прийдемо. Але у нас дуже напружений 2017 рік. Якщо згадати, що у вересні почнуться широкомасштабні маневри" Захід-2017 "(вчення ВС РФ в Білорусі - ред.), то, я думаю, що, можливо, ми в цьому році і не скасуємо. Це моя особиста думка", - сказав він.

Горбулін зазначив, що рішення про тимчасове припинення переміщення вантажів через лінію зіткнення було необхідним, довгоочікуваним і одночасно - запізнілим мінімум на півтора року.

"Головне, чого ми досягли за рахунок прийняття рішення РНБО - це зниження температури внутрішнього політичного протистояння з 39 градусів, мабуть, до 37,5. Може, я щось перебільшую, але це моя власна оцінка", - додав академік.

Він також додав, що проведений Національним інститутом стратегічних досліджень аналіз рішення РНБО показав його правову обґрунтованість, суспільну необхідність і соціально-економічну важливість. Ключовим висновком, до якого прийшли експерти, є те, що воно грунтується на безумовному визнанні ОРДЛО територією України.

"Україна залишає за собою право вимагати компенсації від порушників суверенітету", - підкреслив глава НІСД.

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...