Дерипаска, Фрідман і Ко: Якими активами в Україні володіють російські олігархи

Росіяни прямо або через підставних осіб є власниками українських заводів, газових компаній, банків, торгових центрів та готелів.

Олег Дерипаска та Михайло Фрідман. Ілюстрація:Лента.ру

Російських олігарх Олег Дерипаска в Україні володіє Миколаївським глиноземним заводом, який є частиною групи "РУСАЛ". Велика алюмінієва компанія залишається під українськими санкціями, тому восени 2017 року "РУСАЛ" заявив про продаж заводу одному з найбільших в світі постачальників сировинних товарів Glencore, який також тісно пов'язаний з росіянами. Про це повідомляє Deutsche Welle, інформують Патріоти України.

При цьому дані Державного реєстру Міністерства юстиції України свідчать, що Дерипаска залишається головним бенефіціаром Миколаївського глиноземного заводу.

Слідом за США Україна може ввести санкції і проти Віктора Вексельберга. Його група "Газтех" володіє "Дніпрогазом", "Донецькміськгазом", "Криворіжгазом" і "Харківгазом".

Під прицілом також залишається Ігор Ротенберг, якому належить ТРЦ Ocean Plaza в Києві.

Російських олігарх Михайло Фрідман володіє в Україні "Альфа-банком", "Київстаром" і низкою інших більш дрібних компаній.

Сенатор Ради Федерації Росії Олександр Бабаков через підставних осіб є мажоритарним акціонером 11 українських обленерго. Також його офшорні компанії володіють готелями "Прем'єр-палас", "Либідь" та іншими.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...