Дякувати Путіну: українці отримають дешеві турецькі мандарини, що не потраплять на новорічні столи росіян

В Україні знизиться ціна на цитрусові і тепличні овочі через збільшення імпорту з Туреччини.

Турецькі мандарини. Фото: news.sputnik.ru.

«Очікується зниження цін на тепличні огірки, томати, мандарини, інші цитрусові, які йдуть з Туреччини, гранати, виноград. Зараз турецькі постачальники розгортаються в бік України», - заявила керівник проекту «АПК-Інформ: овочі і фрукти» Тетяна Гетьман, передають Патріоти України з посиланням на Преса України.

За словами Гетьман, після Євросоюзу і Росії, Україна займає третє місце за обсягами реалізації овочів і фруктів, імпортованих з Туреччини. Через антитурецькі санкції РФ в Україну значно більше почне надходити сезонних овочів і фруктів з Туреччини.

«Якщо тиждень тому вхідна ціна на турецький мандарин в Україні була приблизно 21 грн за кілограм, на сьогодні вона вже розглядається на рівні 17-18 грн за кілограм», - повідомила Тетяна Гетьман.

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...