До побачення, окупанти: Ахметов вже закупляє антрацит в Африці

Енергетичний холдинг ДТЕК, що належить відомому підприємцю Ринату Ахметову, закупив 600 тисяч тонн антрациту в ПАР.

В Україні очікують антрацит із ПАР? Ілюстрація: Hubs.ua.

Холдинг ДТЕК Ріната Ахметова купив 600 тисяч тонн вугілля в Африці, і в червні перше судно з 75 тисячами тонн антрациту прибуде в Україну. Новину передають Патріоти України.

"ДТЕК підтверджує закупівлю 600 тисяч тонн вугілля з ПАР з опцією збільшити до 1 млн тонн. Прибуття першого судна в Україну з 75 тисячами тонн антрациту очікується в червні", - стверджують в прес-службі компанії.

Паливо буде відвантажено на антрацитові ТЕС ДТЕК, які будуть включатися в роботу для підтримки стабільності енергосистеми України. Це перший в історії України прецедент закупівлі таких обсягів антрациту на далеких ринках в такі стислі терміни.

"Таким чином, ДТЕК починає формувати запаси антрациту на своїх ТЕС для підготовки до проходження осінньо-зимового періоду 2017-2018 рр", - підкреслили в ДТЕК.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...