Друга найбільша в Україні: ДТЕК починає підготовку до будівництва Покровської СЕС потужністю 240 МВт

Генпідрядником будівництва підстанції обрана фірма Siemens. яка буде постачальником всього ключового обладнання

ДТЕК планує побудувати сонячну електростанція. Ілюстрація: соцмережі.

Компанія “ДТЕК” починає підготовку до будівництва Покровської сонячної електростанції потужністю 240 МВт в Січеславській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на “Енергетику України“.

Підготовчі роботи по проекту почнуться в лютому. Будувати станцію будуть українські підрядники, в цілому на час будівництва СЕС буде створено близько 1000 нових робочих місць. Покровська СЕС буде складатися з 874 тис. панелей, розміщених в Нікопольському районі Січеславської області – на території колишнього кар’єру з видобутку марганцю.

Генпідрядником будівництва підстанції обрана фірма Siemens. яка буде постачальником всього ключового обладнання (трансформаторів, розподільних пристроїв відкритого і закритого типу, системи контролю).

В даний момент “ДТЕК” реалізує ще три проекти, які знаходяться на різних стадіях девелопменту та будівництва: Приморська ВЕС (200 МВт, 2 черги), Орловська ВЕС (100 МВт) і Нікопольська СЕС (200 МВт), будівництво якої вже завершено. Нагадаємо, що на Січеславщині ввели в експлуатацію найбільшу сонячну електростанцію в Україні.

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...

Не "прошмигнуть": Росіян залишать без авто з Європи, країни ЄС майже перекрили лазівку через Білорусь

четвер, 28 березень 2024, 15:22

ранзит автомобілів із Європейського Союзу (ЄС) до Росії через Білорусь нарешті почали перекривати. Жорсткі обмеження вже запровадили Польща та Латвія, найближчим часом до них може приєднатися Литва. Саме через ці країни автомобілі возили до РФ в обхід ...