Друг Новинського втрачає бізнес? У "ЛНР" "люди Курченко" нахабно грабують Ахметова

На фабрику Ріната "повісили" борг, а потім вимагали продати її за безцін.

Рінат Ахметов. Фото: hubsУкраїнський олігарх-втікач Сергій Курченко намагається через підконтрольні йому структури в окупованому Донбасі вивозити вугілля з підприємств групи ДТЕК, яка належить Рінату Ахметову. Курченко з недавніх пір робить неодноразові спроби рейдерського захоплення бізнесу Ахметова. Зокрема команда його групи ВЕТЕК почала діяти в стилі 90-х, і відбирати бізнес Ріната шляхом реалізації злочинних схем, пише Економічна правда. Про це повідомляють Патріоти України.

Минулорічної осені "фіскальники" з терористичної "ЛНР" раптово з'явилися на збагачувальній фабриці "Свердловська", що входить в структуру ТОВ "Свердловантрацит" групи ДТЕК. Після перевірки неочікувані гості нарахували 300 мільйонів рублів податкового боргу, який, на їхню думку заборгувало керівництво шахти.

Відразу після відходу "фіскальників", на фабрику нагрянули "рятівники", вони заявили, що куплять в рахунок погашення боргу концентрат. "На підприємство було загнано 51 вагон і ці представилися "від Курченко". Люди почали вимагати в співробітників провести негайне відвантаження", - на правах анонімності сказав один зі свідків цієї сцени.

На вугільні підприємства Ахметова до цієї НП, не було випадків нападу протягом останніх двох років. Джерело нагадало випадок, коли в 2014 році вантажівки вивезли 1 тисячу тонн вугілля в Росію зі складів прикордонної шахти "Червоний партизан".

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...

Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...