Другий шанс: В Україну їде місія Міжнародного валютного фонду

Для нового міністра фінансів Олександра Данилюка, який у курсі того, що відбувається, це є своєрідним додатковим викликом.

Ілюстрація: ЖЖНайближчими тижнями місія МВФ працюватиме в Києві Українська сторона очікує, що вже найближчими тижнями місія МВФ працюватиме в Києві. Це відзначив за попередніми результатами участі української делегації у щорічних зборах МВФ і Світового банку посол України в США Валерій Чалий, повідомляють Патріоти України.

"Буквально в найближчі тижні Місія МВФ відвідає Україну. І я гадаю, що для нового міністра фінансів Олександра Данилюка, який у курсі того, що відбувається, це є своєрідним додатковим викликом, але він - людина не нова в цьому секторі. Думаю, що є розуміння і буде продовжена лінія, яка проводилася раніше", - зазначив посол.

Коментуючи попередні результати роботи української делегації в МВФ і Світовому Банку, дипломат наголосив, що Наталя Яресько та Валерія Гонтарєва "провели дуже ефективні зустрічі". Результатом цього стало "досягнення порозуміння в трьох моментах".

По-перше, зазначив Чалий, Україна матиме подальшу підтримку макрофінансової стабільності - як у двосторонньому форматі зі США, так і на міжнародному рівні. По-друге, за його словами, всі сторони усвідомлюють, що далі вже не можна затягувати.

"Повинні бути швидкі кроки уряду щодо реформування, бо часу чекати вже немає. По-третє, була досягнута домовленість інтенсифікувати зустрічі на вищому рівні. - Я маю на увазі прем'єр-міністра і всю урядову команду - протягом найближчих місяців", - зазначив посол. Тим не менш, уточнив він, "всі основні відповіді будуть в Україні, і подальша взаємодія залежатиме від успіху проведення реформ".

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...