Експерт розповів, як США можуть запобігти підвищенню цін на газ для українців

США можуть закликати МВФ виділити транш на тій підставі, що Україна виконала вимогу про створення антикорупційного суду.

США можуть допомогти владнати проблему із МВФ? Ілюстрація: РБК.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) може пом'якшити свою позицію в переговорах з Україною в частині підвищення цін на газ для населення, якщо в переговорний процес втрутяться США. Про це розповів президент Центру глобалістики "Стратегія XXI" Михайло Гончар, передають Патріоти України.

За його словами, питання ціни газу є перш за все політичним. "Якщо МВФ отримає відповідне бачення з боку Вашингтона про те, що не потрібно наполягати на цьому дуже чутливому етапі, коли Україна вступає в передвиборну кампанію, що, якщо уряд піде на підвищення цін на газ, це стане підставою не тільки для соціальних протестів, але і для провокування нестабільності з боку проросійських сил і прокладе дорогу для їх реваншу", - сказав Михайло Гончар.
На його думку, США можуть закликати МВФ виділити транш на тій підставі, що Україна виконала вимогу про створення антикорупційного суду, "а до питання ціни на газ повернутися потім".
Джерело: Апостроф

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...