Експерти назвали професії, де зарплата зростає найповільніше

У зв'язку з анонсованим урядом підвищенням "мінімалки" підніматися будуть ті зарплати, які були прив'язані до її розміру.

Експерти назвали професії, де зарплата зростає найповільніше. Фото: ZN.ua.

З огляду на останню заяву уряду про підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн, слід очікувати в найближчому майбутньому зростання тих заробітних плат, які були прив'язані до розміру мінімальної зарплати, а, слідом за ними, і інших зарплат з суміжних професійних сфер. Поки ж загального благоденства не спостерігається, аналітики назвала спеціальності, заробітна плата яких до теперішнього часу росла не настільки стрімко, як хотілося б, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Наприклад, якщо порівняти зарплати третього кварталу нинішнього і минулого років, то у покоївок і підсобних робітників рівень заробітної плати впав на 4%, а у вихователів і нянь залишився на місці.

Приріст зарплат офіціантів-барменів в 2% теж складно назвати великим досягненням, так само як і 4% приросту зарплати у робітничих спеціальностей.

«Для різних професій, звичайно ж, існують різні причини такого повільного зростання - і те, що частина заробітних плат залишається в тіні, і те, що роботодавці не вказують змінну складову оплати або взагалі не вказують розмір ймовірної винагороди. Головне - приріст заробітної плати зовсім не покриває зростання цін та інфляцію. Тому зростає «зазор» між очікуваннями здобувачів, що вказуються ними в зарплатах і пропозиціями роботодавців», - пояснили експерти.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...