Фактично відкрито другий фронт: Щорічно через отруєння сурогатним алкоголем в Україні помирає кілька тисяч чоловік, - Семенченко

Нардеп Семен Семенченко розповів, що через тіньовий оборот алкоголю держбюджет втрачає близько 5 млрд гривень на рік

Фото: ukrmedia.center

За повідомленням Держслужби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, станом на ранок 5 жовтня в Україні зареєстровано 101 випадок важкого отруєння фальсифікатом. Про це інформують Патріоти України.

За останні роки кількість смертей від отруєння сурогатним алкоголем (при чому тим, що не дає ніяких надходжень до бюджету) порівняно з втратами, які ми несемо в антитерористичній операції, - зазначив під час свого брифінгу у Верховній Раді народний депутат України Семен Семенченко.

Щорічно через тіньовий оборот алкоголю держбюджет втрачає колосальну суму - близько 5 млрд гривень. За словами депутата, сьогодні Україна через повну потурання фіскалів, поліції, прокуратури, СБУ наповнилася фальсифікатом. Алкоголь без акцизних марок в забороненій картонній упаковці можна вільно купити в інтернеті.

"Чому ветерани війни, які об'єднуються в асоціації, змушені самі боротися з цією напастю і підказувати державним діячам джерела наповнення бюджету?" - Обурюється колишній командир батальйону «Донбас».

Внутрішній корпус батальйону «Донбас» спільно з ГФС і Нацполіцією провели рейди по боротьбі з нелегальним алкоголем. В результаті було виявлено кілька тонн сурогатного алкоголю - зокрема, горілки «Пшенична» в десятилітрових ящиках без акцизних марок.

«Виробники - Люботинський завод "Продтовари" та Олександрійський завод БЛІГ», - повідомив Семенченко. - Викликали прокуратуру, фіскалів ... Рівно через три тижні склад почав працювати знову».

За словами депутата, коли активісти приїхали до вказаних підприємств, біля них з'явилися співробітники СБУ і поліції, які, очевидно, кришують виробництва. «Вони продовжують випускати алкоголь, який труїть наших громадян і не дає нічого бюджету. Щорічно через отруєння сурогатним алкоголем в Україні помирає кілька тисяч чоловік, це населення невеликого районного центру. У нас фактично відкрито другий фронт», - каже Семенченко.

Депутат зазначив, що контрафактний алкоголь продається за ціною, яка значно нижче встановленої державою. За словами Семенченко, необхідно посилити контроль з боку державної фіскальної служби, очистити ринок від виробників фальсифікату: «Торгові точки не повинні мати права брати під реалізацію алкоголь сумнівної якості за ціною 39,90 гривень, без акцизу, без сплачених податків. Це питання до Міністерства економічного розвитку. Я сподіваюся, що вона дасть йому необхідне для країни рішення». Нагадаємо, за підрахунками експертів, мінімальна ціна півлітрової пляшки якісної горілки з урахуванням сплати акцизів і інших податкових відрахувань сьогодні повинна становити не менше 70 гривень.

Ніж у спину росіянам: Туреччина готує багатомільярдну угоду з компанією зі США

неділя, 28 квітень 2024, 19:05

Туреччина веде переговори з американською енергетичною компанією ExxonMobil для укладення багатомільярдної угоди з купівлі скрапленого природного газу. Анкара прагне обмежити свою залежність від російських енергоносіїв, зазначають Патріоти України. Мін...

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...