Фіговий листок для лоббістів корупції: У Гройсмана сховали розслідування щодо зриву е-декларування

Копіювання для сторонніх організацій документів з грифом "Для службового користування", одержаних від інших організацій, здійснюється за погодженням з організаціями-авторами цих документів

Фото: zn.ua

В секретаріаті Кабміну не готові розкрити результати службової перевірки та прізвища чиновників, які винні у зриві системи електронного декларування. Про це заявив експерт центру "Ейдос" Гліб Канєвський, повідомляють Патріоти України з посиланням на видання "Економічна правда".

"Прес-секретар прем'єра Дмитро Столярчук, посилаючись на Конституцію та цілу купу законів, повідомив, що передав мій запит до Нацдержслужби. Де вже згаданий Ващенко підписався про "службове користування". Таким чином, бюрократія зробила свою справу. Імена винних приховані", - написав Канєвський.

У відповіді на запит Канєвського сказано, що копіювання для сторонніх організацій документів з грифом "Для службового користування", одержаних від інших організацій, здійснюється за погодженням з організаціями-авторами цих документів. "Враховуючи наведене, правові підстави для надання копії довідки щодо перевірки належного виконання посадовими особами Адміністрації Держспецзв’язку та Національного агентства з питань запобігання корупції ... відсутні", - сказано у відповіді.

Нагадаємо, 15 серпня Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) повинно було офіційно запустити систему електронного декларування для майже 50 тисяч високопосадовців у всій країні. 12 серпня пізно ввечері Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації (ДССЗЗІ або Держспецзв'язку) повідомила про відмову в сертифікації комплексу збору і обробки електронних декларацій, чим фактично зірвала його запуск.

Після дебатів між представниками НАЗК і Держспецзв'язку, НАЗК все ж таки оголосило про те, що запуск відбудеться, незважаючи на відсутність атестату захисту інформації, який є необхідним відповідно до законодавства. 1 вересня в НАЗК пообіцяли, що система відображення декларацій буде виправлена протягом 2-3 годин. Станом на 13 вересня в Реєстрі електронних декларацій досі відсутні декларації про доходи високопосадовців, більшість з декларантів - держслужбовці середньої ланки, судді й прокурори.

Обов'язкова ідентифікація в дії: Хто із пенсіонерів в Україні ризикує залишитися без виплат

вівторок, 16 квітень 2024, 6:52

Оформлення пенсійних виплат є важливим процесом, що вимагає від одержувачів регулярного підтвердження свого статусу. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області, передають Патріоти України. Як кажуть чиновники...

Українцям платитимуть за купівлю вітчизняних товарів: Що варто знати

понеділок, 15 квітень 2024, 18:56

Мінекономіки та Mastercard підписали Меморандум про співпрацю - у рамках реалізації політики "Зроблено в Україні". За цією програмою, люди отримуватимуть кешбек за купівлю деяких видів вітчизняної продукції та оплату послуги, передають Патріоти України...