​Фінансовий голод: Хроніка руйнування банківської системи РФ

Черговий великий заклад банківської системи «наддержави» опинився на межі виживання і просить у Центробанку РФ про допомогу.

Так, один з найбільших приватних банків в Росії - Бінбанк - звернувся до ЦБ з проханням про свою санації. Фактично це означає, що банк може стати державним, зазначають Патріоти України. Це вже другий випадок за місяць - першим про порятунок через Фонд консолідації банківського сектора попросився "ФК Открытие".

"Я не розрахував бізнес-сили", - заявив в середу співвласник банку М. Шішханов. У середу, вже після того, як Банк Росії повідомив про прохання Бінбанку розглянути можливість санації через Фонд консолідації банківського сектора (ФКБС), він повернувся на посаду голови ради директорів Бінбанку.

Шішханов пояснив: Бінбанк зіткнувся з труднощами після того, як сам взявся санувати два інших проблемні банки - Зростання Банк і Райффайзен Банк Аваль. Проблеми в цих банках "виявилися набагато серйозніше, ніж передбачалося", сказав банкір-невдаха.

У прес-службі ЦБ заявили, що рішення з приводу Бінбанку буде прийнято найближчим часом.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...