​Фірташ не повертає грошей: Провідний виробник добрив України програв всі суди і добігає до банкрутства

Якщо до 18 березня олігарх не віддасть банкірам $45 900 000, будуть всі підстави для банкрутства та конфіскації активів підприємства.

Господарський суд Рівненської області розглядає скарги ЗАТ "Рівнеазот" на постанови держвиконавця про арешт майна і коштів підприємства, які суди наклали за позовом Промінвестбанку, зазначають Патріоти України.

Про це повідомляє Finbalance з посиланням на постанову Господарського суду від 30 січня 2019 року.

У жовтні та листопаді попереднього року Департамент державної виконавчої служби Мін'юсту заарештував майно "Рівнеазоту" в рамках позову Промінвестбанку проти підприємства (як поручителя ПрАТ "Сєвєродонецьке об'єднання АЗОТ" за договором про відкриття кредитної лінії) про стягнення $ 45,9 млн заборгованості.

В рамках цієї ж справи 15 січня поточного року Північно-західний апеляційний госпсуд залишив без змін рішення Господарського суду Волинської області, яким він надав підприємству відстрочку на погашення боргу перед банком до 18-березня 2019 року (хімзавод просив до грудня 2019 го).

На підприємстві відзначили, що "Рівнеазот" знаходиться на межі банкрутства і у нього немає необхідних коштів для сплати $ 45,9 млн.Рівнеазот - один з найбільших виробників добрив в Україні.

Підприємство входить в структуру компанії Ostchem Holding Limited Дмитра Фірташа.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...