Фірташ підсунув "свиню" Яценюку з Порошенком: Стокгольмський суд заборонив денаціоналізувати Одеський припортовий завод

У компанії Олігарха заявили, що єдиною метою Ostchem Holding Limited при зверненні до Арбітражного суду було повернення заборгованості ОПЗ за поставлений газ.

Дмитро Фірташ. Фото:espreso.tv

Стокгольмський Арбітраж задовольнив клопотання Ostchem Holding Limited (входить в Group DF) Дмитра Фірташа і наказав ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) до 31 серпня 2016 року утриматися від відчуження або обтяження будь-яким чином своїх необоротних активів. Рішення прийнято 31 березня 2016 року. Про це повідомила прес-служба Group DF, передають Патріоти України.

Відзначається, що компанія Ostchem Holding Limited звернулася в Стокгольмський Арбітраж для захисту своїх прав щодо боргів, сформованих ОПЗ перед підприємствами групи, враховуючи значний обсяг вимог підприємства, що готується до приватизації і зростаючі ризики неповернення боргу. Зокрема, компанія Ostchem Holding Limited була "стурбована збільшенням кредиторської заборгованості ОПЗ за рахунок залучення кредитів від державних банків".

Прес-служба підкреслює, що єдиною метою Ostchem Holding Limited при зверненні до Арбітражного суду було повернення заборгованості ОПЗ за поставлений газ. Сума сформованого майже 3 роки тому боргу ОПЗ перед Ostchem Holding Limited (без урахування штрафів, пені та інших втрат) становить 193 млн доларів.

Війна не завада? В Україні побільшало офіційних мільйонерів

середа, 1 травень 2024, 18:30

В Україні завершилася кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік – згідно з її результатами, кількість офіційних мільйонерів збільшилась на 1,2 тис. і становить 10,7 тис. осіб. Про це у себе в Telegram повідомив голова парламентського комітету ...

Виплати українським біженцям у Польщі можуть скасувати: Чого очікувати далі

середа, 1 травень 2024, 16:30

Уряд Польщі ухвалив проєкт змін до закону про допомогу українським біженцям, зокрема прив’язування соціальних виплат до навчання українських дітей у польських школах. Цей законопроєкт також передбачає законність перебування громадян України, яким присв...