Фонд держмайна звернувся з позовом до суду про розірвання договору купівлі-продажу акцій "Укртелекому"

У ФДМУ наголосили, що умови договору не виконані.

Укртелеком. Ілюстрація:https://lb.ua

Фонд державного майна України подав до Господарського суду Києва позов до ТОВ "ЕСУ" та ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України" про розірвання договору купівлі-продажу ВАТ "Укртелеком" та стягнення пені в розмірі 2,17 млрд грн. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу ФДМУ.

"Підставою для подачі позову стало невиконання умов, передбачених договором купівлі-продажу пакета акцій ВАТ "Укртелеком", укладеним між Фондом державного майна та ТОВ "ЕСУ", і концепцією післяприватизаційного розвитку ВАТ "Укртелеком", яка є невід'ємною частиною договору", - уточнили у Фонді держмайна України.

Як відомо, Печерський райсуд Києва 13 квітня задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України про арешт акцій "Укртелекому" і "ТриМоба". Фонд державного майна приступив до процедури примусового розірвання договору про приватизацію "Укртелекому".

Повідомлялося, що Господарський суд Києва зобов'язав компанію "ЕСУ" (ESU), яка є основним акціонером найбільшого українського оператора фіксованого зв'язку "Укртелеком" і належить бізнесменові Рінату Ахметову, повернути "Укрексімбанку" 810,6 млн грн заборгованості за облігаціями.

В конкурсі з приватизації "Укртелекому" в 2011 році брала участь лише одна організація (інвестиційний фонд EPIC), яка купила компанію за 10,5 млрд грн. Через рік "Укртелеком" був перепроданий компанії СКМ Ріната Ахметова.

Українцям перерахували пенсії: Ось кому заплатять на тисячі гривень більше

субота, 27 липень 2024, 13:30

Середня пенсія в Україні зросла за останні три місяці приблизно на 73 грн, до 5816 грн. У січні 2024-го українці в середньому отримували 5385 грн. Якщо ж рахувати зміну розміру пенсії за весь час повномасштабної війни, то виплати зросли з 3991 до 5816 ...

Варто знати! Українців через суди змушують заплатити податки за свої старі квартири та будинки - скільки та в якому випадку треба платити

субота, 27 липень 2024, 11:30

В Україні все ще триває термін сплати податків на квартири та будинки (за умови, якщо площа перевищує "норму"). При тому Державна податкова служба продовжує через суди отримувати з боржників податки, які вони не сплатили ще з минулих років, передають П...