Гатити прірву скаженими мільярдами: Керченський міст буде і далі просідати, катастрофа неминуча, - експерт

М'які грунти в цьому регіоні будуть викликати постійні проблеми з об'єктом.

Керченський міст стане для росіян суцільною проблемою. Ілюстрація: РБК.

Незаконно побудований Росією міст через Керченську протоку, який з'єднавокупований Крим з материковою частиною РФ, може стати нескінченним головним болем для Кремля. Про це в коментарі заявив директор аналітико-дослідницького центру"Інститут міста" Олександр Сергієнко, передають Патріоти України.

За його словами, те, що Росія в черговий раз відклала терміни запуску залізничного сполучення з Кримом, свідчить саме про це. М'які грунти в цьому регіоні будуть викликати постійні проблеми з об'єктом.

"Там тектонічний розлом, а грунти дуже рухливі і м'які. Ця проблема (помилка в проектуванні залізничних підходів до Кримського мосту. - Ред.) виникла тому, що розрахункова міцність грунту виявилася фіктивною. Насправді,грунти там м'якші, і вони не годяться для створення насипу під цей проект.Зрозуміло, що можна привезти пісок або інший матеріал, але все це буде виливатися в величезні кошти. Взагалі експлуатація Керченського моста буде обходитися дуже дорого. Це було очевидно давно", - говорить Сергієнко.

Як вважає експерт, через постійні ремонтні роботи цей міст може і не бути остаточно зданий в експлуатацію.

"Може виникнути така ситуація, що цей міст буде постійно ремонтуватися. Це буде постійний головний біль. То там, то там будуть відбуватися усадки, треба буде постійно замінювати грунт. Я не знаю, як вони будуть собі голову морочити, ставити тимчасові опори, міняти грунт і т.ін .. Це може вилитися в нескінченний ремонт моста. Вони собі придумали цей головний біль, нехай тепер з ним і заморочуються. Адже ясно, що міст був політичним проектом, а не інженерним. А коли політика втручається в точні науки, нічого хорошого чекати не можна", – додає експерт.

Джерело: Сегодня

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...