"Газпром" оприлюднить відомості про колосальні збитки

На фінансовий результат "Газпрому" за звітний період вплинуть збитки від курсових різниць, пов'язані з ослабленням рубля.

У "Газпромі" підраховують збитки. Фото: urfu-inno.ru.

У п'ятницю, 15 січня, Газпром опублікує результати за III квартал 2015 року за МСФЗ. Опитані аналітики чотирьох банків — ВТБ Капіталу, Газпромбанку, Ощадбанк CIB і UBS прогнозують, що компанія покаже чистий збиток у діапазоні від $284 млн до $630 млн, передають Патріоти України з посиланням на російські ЗМІ.

На фінансовий результат "Газпрому" за звітний період вплинуть збитки від курсових різниць, пов'язані з ослабленням рубля, пишуть аналітики Газпромбанку. За їхньою оцінкою, близько 90% боргу концерну ($29,1 млрд) номіновано в іноземній валюті. При цьому курс рубля на кінець III кварталу 2015 року знизився в порівнянні з попереднім кварталом з 55,5 руб./$ до 66,2 руб./$. Збитки Газпрому від переоцінки боргових зобов'язань, за прогнозом Газпромбанку, складуть 445 млрд руб ($6,7 млрд), чистий збиток концерну за звітний період вони оцінюють у 25,8 млрд руб. ($409 млн).

ВТБ Капітал прогнозує, що збитки "Газпрому" за курсовими різницями складе $6,9 млрд при чистому збитку в $284 млн. Найпесимістичніший прогноз у Ощадбанк CIB — $6,5 млрд збитку за курсовими різницями і чистий збиток у $630 млн. Минулого разу "Газпром" показував збиток за підсумками IV кварталу 2014 року — тоді він склав 397,25 млрд руб. ($7,06 млрд), знову ж таки через курсові різниці.

Останні атаки РФ позбавили Україну 10% електрогенерації: Скільки часу піде на відновлення

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:43

Російські удари по енергосистемі України з 20 березня призвели до втрати більше 10% генеруючих потужностей. Відновити генерацію навряд чи вийде до початку наступного опалювального сезону, а найсерйозніші проблеми - з вугільними теплоелектростанціями, п...

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...