"Газпром" витратив $5 млрд, намагаючись заблокувати реверс газу в Україну, - топ-менеджер "Нафтогазу"

Протягом року Росія вчиняла тиск на іноземні компанії, які постачають газ в Україну.

У "Газпромі" не залишають спроб заблокувати реверс газу в Україну. Фото: bigmir)net.

Російський "Газпром" намагався заблокувати імпорт газу в Україні з Європи і, за даними російських ЗМІ, витратив $5 млрд на ці спроби. Про це повідомив комерційний директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко, передають Патріоти України з посиланням на ЛІГА.

"Ми купуємо газ у найбільших європейських газових компаній. Багато з них видобувають газ самі. Багато також купують газ і в інших видобувних компаній. У тому числі і у "Газпрому", який перешкоджав тому, щоб ми купували газ у Європі. За інформацією навіть з російських газет, "Газпром" витратив $5 млрд на невдалі спроби заблокувати наш імпорт із Європи. Ми вдячні тим компаніям, які не злякалися зіпсувати відносини з "Газпромом" і почали продавати нам газ", - зазначив Вітренко.

Він повідомив також, що у більшості місяців ринкові ціни на газ із Європи були нижчими, ніж за контрактом із "Газпромом". 25 листопада "Нафтогаз" повідомив, що готовий до відновлення поставок російського газу в Україну на умовах, зафіксованих у попередніх "зимових пакетах".

Нагадаємо, 25 листопада минув рівно рік, як Україна не купує газ у країни-агресора. Російський газ територією України транспортують тільки транзитом у Європу.

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...

Оце так: Німеччина категорично проти вилучення активів РФ на користь України

неділя, 28 квітень 2024, 10:50

Німеччина виступає категорично проти спроб вилучити частину майже 300 мільярдів доларів заморожених активів Кремля. Про це пише The Wall Street Journal, передають Патріоти України. Як передає видання, у Німеччині побоюються, що це створить прецедент і ...