"Газпром" залишився не при справах: Польща переходить на скраплений газ Катару та Норвегії

"Газпром" завжди вважав себе персоною номер один в світі. Виявилося, даремно.

Танкер зі скрапленим газом вийшов із Катару до Польщі. Фото: arabmir.netВ кінці травня Польща відмовилася продовжувати контракт з "Газпромом". Це було пов'язано насамперед з введенням в дію терміналу скрапленого газу у Свіноуйсьце, який призначений не тільки для забезпечення потреб Польщі, а й частково - Європи. Як повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости, сьогодні на танкері Al Nuaman до терміналу Свіноуйсьце були доставлені перші 210 тис куб м скрапленого газу з Катару.

За думку польського державного оператора трубопроводів Gaz-System SA, буде потрібно 24 години, щоб закачати цей газ в газопровідну мережу. Наступна поставка скрапленого газу, з Норвегії, очікується в цьому місяці. Крім використання скрапленого газу, Польща також планує побудувати найближчим часом газопровід до Норвегії.

Треба зауважити, що основним засобом транспортування газу в сучасному світі стають саме танкерні перевезення зрідженого газу, які виявилися більш вигідними і безпечними ніж газопроводи. Росія ж свого часу зробила ставку саме на газопроводи і в даний час в Росії був побудований і функціонує лише один завод з виробництва скрапленого газу.

Дефолт України можливий? Гетманцев розповів про найімовірніший сценарій, до якого вже готуються

вівторок, 7 травень 2024, 11:22

Власники євробондів України хочуть, аби Україна поновила обслуговування відповідних зобов’язань із наступного року (мова про суму до 0,5 млрд.дол. процентних платежів щорічно), передають Патріоти України. На фоні цього деякі ЗМІ почали ширити інформаці...

Новий поворот: Сили НАТО вигнали танкери Путіна зі стоянки у Середземному морі

вівторок, 7 травень 2024, 10:48

Танкери, які транспортують російську нафту, залишили Лаконську затоку - ключову стоянку в Середземному морі, де сировина перевалювалася з судна на судно для подальшого транспортування до Азії. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України. Так, з п...