Гудбай, "Немытая"! - Україна отримала перший газ зі США

Американська корпорація ЕРУ організувала першу морську поставку зрідженого природного газу на територію України за допомогою польського спеціалізованого терміналу в Свіноуйсьце.

Фото з сайту "Укртрансгаз"

Про це повідомляє видання "Порти України" з посиланням на прес-службу компанії, зазначають Патріоти України.

"На початку літа польський партнер по постачаннях газу ЕРУ організував закупівлі природного газу для польського СПГ-терміналу і транспортування газу по трубопроводу через польсько-український інтерконнектор. Компанія "ЕРУ Трейдинг" (українська "дочка" ЕРУ - ред) придбала газ на кордоні і розмістила його в сховище в Україні", - повідомили в компанії.

Раніше, в квітні, ЕРУ уклала договір страхування політичних ризиків з державним агентом уряду США - Overseas Private Investment Corporation (OPIC). Контракт буде діяти 20 років. Він забезпечує страховий захист транспортування, зберігання та продажу газу в Україну.

У червні польський СПГ-термінал в Свіноуйсьце прийняв першу партію скрапленого газу з США, яка стала першою поставкою скрапленого природного газу зі США до Східної Європи.

В кінці листопада 2017 року "ЕРУ Трейдинг" брала участь в тендері на поставку газу держкомпанії "Укртрансгаз" і була обрана її єдиним приватним постачальником. У 2015-му "ЕРУ Трейдинг" стала найбільшим приватним імпортером газу в Україну.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...