І Юля, і "Кіля", і Сєня: "Для європейців дико бачити, що якісь зобов'язання держава на себе бере і з надуманих причин не виконує", - експерт

Україна вже вісім років кредитується у МВФ, але, отримавши гроші, систематично порушує взяті на себе зобов'язання.

Геннадій Рябцев. Фото:ru.tsn.ua

Уже три справи відкриті проти України через недотримання взятих на себе зобов'язань щодо імплементації директив Європейського парламенту. Про це в коментарі виданню Гордон заявив експерт в енергетичній сфері, директор спеціальних проектів науково-технічного центру "Психея", кандидат технічних наук Геннадій Рябцев, передають Патріоти України.

"Для наших європейських колег дико бачити, що якісь зобов'язання держава на себе бере і з надуманих причин не виконує. Їм не зрозуміло. Вони вважають, якщо прийнятий закон про лібералізацію газового ринку, значить, він вже застосовується.

А справа в тому, що його ухвалили кілька років тому, але не виконується. Хоча ми в усіх звітах говоримо: він прийнятий, значить, ми виконали вимогу. Але в реальності ми отримали продукт політики, а не результат", - сказав Рябцев.

Він повідомив, що санкції за невиконання зобов'язань не передбачені, але європейці можуть враховувати цей факт на майбутнє, коли будуть вирішувати питання про виділення кредитів або продовження санкцій проти Росії в наших інтересах.

"Уже три справи відкриті проти України через недотримання взятих на себе зобов'язань щодо імплементації директив Європейського парламенту і Ради. Органи, які працюють при Європейській комісії, постійно відстежують виконання зобов'язань, відповідні попередження відправляють в уряд України.

Якщо відповіді немає, ініціюють справи, щоб змусити виконувати обіцянки. Закон про національного регулятора в сфері енергетики був узгоджений з усіма. А його ще не прийняли. Виходить, наші заяви про дотримання зобов'язань в рамках другого і третього енергопакетів, угод з Європейським енергетичним союзом - порожній звук", - зазначив експерт .

Шмигаль розповів, чи вистачить Україні коштів на всі соціальні платежі у 2024 і 2025 роках

неділя, 28 квітень 2024, 7:45

Україна у 2024 та 2025 роках зможе профінансувати в повному обсязі та вчасно всі соціальні витрати. Впевненість у цьому висловив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Він прокоментував це питання в ефірі телевізійного марафону "Єдині новини". Судячи з усього,...

Українці ризикують втратити до 50% пенсії: У чому причина і що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 6:50

Українські пенсіонери ризикують втратити від 20% до 50% виплат за рішенням суду. Це можливо у разі наявності боргів, які пенсіонер не в змозі погасити іншим чином. Про це йдеться у роз'ясненні Міністерства юстиції, передають Патріоти України. "Заходами...