І хай в Газпромі "застреляться": Україна отримає газ зі східного узбережжя США

Завдяки проекту українсько-польського співтовариства виникне можливість транспортувати в Україну 5-6 млрд кубометрів газу.

Скраплений газ зі США. Фото: EIRCenter.com.

Польща збирається кінця 2019 року розширити газове сполучення з Україною, що дасть можливість збільшити обсяги транспортування газу з нинішніх 1,5 млрд кубометрів практично у чотири рази - до 5-6 млрд кубів. Про це заявив уповноважений уряду Польщі з питань стратегічної енергетичної інфраструктури Петро Наїмський, передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

"Є проект розвитку польсько-українського співтовариства. Наразі маємо можливість транспортувати в Україну 1,5 млрд куб. м, а якщо розширимо транспортування з української сторони (а це короткий відрізок у 120 км, що з'єднує польський кордон, тобто польську систему з великим газосховищем в Україні), то зможемо транспортувати в Україну 5-6 млрд кубометрів газу", - сказав Наїмський.

Петро Наїмський додав, що це дасть можливість укладення прямих контрактів між споживачами в Україні і постачальниками скрапленого газу у Газопорт Свіноуйсце на узбережжі Балтійського моря. За його словами, фактично, це може означати фізичні транспортування зрідженого газу в Україну та інші країни Центральної Європи, в тому числі і зі східного узбережжя США.

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...