І це лише за два тижні, і він ще не президент: Росія вже втратила через Трампа $ 6300 000 000

Саме валютна переоцінка через зростання долара стала причиною зниження міжнародних резервів РФ у доларовому вираженні, вважають експерти.

Ілюстрація:ТСН

Міжнародні резерви ЦБ РФ з 4 по 18 листопада скоротилися на $ 6,3 млрд. Перемога Дональда Трампа на президентських виборах в США привела до зміцнення долара і зниження вартості казначейських облігацій США, які складають значну частку резервів Банку Росії, відзначають експерти. Це призвело до негативної переоцінки обсягу міжнародних резервів. Проте, за словами економістів, це зниження є несуттєвим і технічним, передають Патріоти України з посиланням на finanz.ru.

За даними ЦБ РФ, за тиждень з 11 по 18 листопада міжнародні резерви скоротилися на $3,7 млрд до $389,4 млрд. У коментарі ЦБ РФ зазначено, що зниження обсягу міжнародних резервів за вказаний період сталося внаслідок негативної переоцінки. З 4 листопада зниження резервів становить $6,3 млрд або 1,6%.

Президентські вибори у США, які відбулися 8 листопада, завершилися перемогою республіканця Дональда Трампа. "Перша реакція фінансових ринків на результати президентських виборів в США виразилася в зміцненні долара і зростанні доходності облігацій, що може означати закінчення 35-річного періоду підйому на ринку боргу. В очах інвесторів перемога Дональда Трампа асоціюється з пом'якшенням бюджетної і жорсткістю монетарної політики", - зазначає економіст "ВТБ Капітал" Ніл Маккіннон.

Саме валютна переоцінка через зростання долара стала причиною зниження міжнародних резервів в доларовому вираженні, вважають експерти.

"По-перше, це може бути валютна переоцінка. Друге - зміна вартості базових активів. Після обрання Трампа знизилися ціни на держоблігації США. А значна частка резервів знаходиться в казначейських облігаціях США. А третє - в резервах є золото, ціни на яке теж змінюються. Але це, дійсно, переоцінка, ніяких операцій не відбувається", - пояснює головний економіст по Росії і СНД "Ренесанс Капіталу" Олег Кузьмін.

Банк Росії повинен розкривати інформацію про валютну структуру активів з піврічною затримкою. Так, за даними на березень поточного року перші п'ять місць в географії активів займають активи США (26,4%), Франції (23,7%), Німеччини (13,6%), РФ (9,3%) і Великобританії ( 6,3%). У валютній структурі активів домінує долар США (47%) і євро (39,1%).

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...