І знов ЮКОС і так невчасно! Паризький апеляційний суд заморожує активи РФ

Росіяни просили французів зачекати з арештом майна до 2017 р., але в них нічого не вийшло.

ЮКОС. Фото: old.so-l.ru.

Паризький апеляційний суд в четвер підтримав заморожування державних активів РФ у Франції у справі ЮКОСа, повідомляють Патріоти України з посиланням на facenews.ua.

Акціонери ЮКОСа вимагають від уряду Росії компенсації їх втрат внаслідок ліквідації компанії, як вони заявляють, з політичних причин. Європейські суди дозволили їм почати арештовувати російські активи за кордоном після того, як Москва відмовилася виплачувати збиток. Торік арбітражний суд в Гаазі зобов'язав Росію виплатити більше $ 50 млрд в якості компенсації.

Росія також відмовилася виплатити майже 1,9 млрд євро, до чого її в минулому році зобов'язав Європейський суд з прав людини. У Парижі Росія попросила апеляційний суд призупинити процедуру арешту активів до рішення суду, очікуваного на початку 2017 року, який повинен розглянути питання законності вимог Гаазького арбітражу.

Однак сьогодні в Парижі прохання РФ була відхилене, і французький суд ухвалив, що всі заморожені активи будуть передані в управління державному фінансовому органу Caisse des Depots et Consignations (CDC). «Колишні акціонери будуть продовжувати заарештовувати активи Російської Федерації в повній відповідності з правилами міжнародного права», - прокоментував рішення суду адвокат акціонерів Еммануель Гайар.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...