І знову - затягнути паски: Мільйони українців "ощасливили" підвищенням податку

Все просто, передвиборча "щедрість" урядовців має зворотній бік - хтось має за це платити. І населення як завжди "крайнє"

Українці отримують перші квитанції з податку на нерухомість. Платежі закріплені в процентах від мінімальної зарплати і платяться за минулий рік. З огляду на двократне зростання мінімалки, пропорційно зростуть і суми в квитанціях, тих кому пощастливилось мати зайві на думку влади метри, навіть у благеньких "хрущівках" ,чи старезних хатах, враховуючи і "зручності у дворі", зазначають Патріоти України .

Ставка податку - не більш 1,5% від мінімальної зарплати (за рішенням місцевої влади може бути і менше 1,5%). Наприклад, в минулому році за квартиру площею 90 кв.м. при ставці в 1% і "стандартної" пільзі, потрібно було заплатити податок розміром 413,4 грн. В цьому році за таку ж квартиру і при таких же умовах доведеться заплатити вже 960 грн.Палатки недорогоПляжная модаОгромный выбор купальников!

Фізособи мають два місяці з моменту, як вони отримали квитанцію, щоб заплатити податок на нерухомість, нагадує юрист Діна Дрижакова. "Відповідно до Податкового кодексу, фізичні особи зобов'язані заплатити податок протягом 60 днів після отримання повідомлення. Тобто у народу є майже два місяці. А далі починаються штрафні санкції. Якщо затримка до 30 днів - 10% від суми нарахованого податку. А якщо вже більше 30 днів - 20% від суми нарахованого податку ", - пояснює Дрижакова.

Крім того, в Податковому кодексі передбачена пеня в розмірі 120% облікової ставки. На даний момент облікова ставка становить 17%, а пеня - 20,4%.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...