Як на столичній митниці процвітає сімейний бізнес

Завдяки подібним схемам держава втрачає мільйонні прибутки

Сергій Тупальський. Фото: 24tv.ua

Як стало відомо, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Київської митниці ДФС, по сумісництву начальник митного поста "Столичний" – Тупальський Сергій Васильович разом зі своїм рідним братом Тупальським Олександром, ще у 2010 році створили митно-брокерську компанію під назвою ПП "Тріумф-СВ", яку офіційно зареєстрували за фактичним місцем його проживання. Про це повідомили у своєму сюжеті журналісти "2+2". Ця інформація була підтверджена візитом, за даною адресою, кореспондентів "Люстратор 7.62", повідомляють Патріоти України.

Цікавий факт, що ПП "Тріумф-СВ" почала здійснювати оформлення на митному посту "Святошино" лише з приходом Тупальського Сергія у якості начальника поста. Коли він пішов на підвищення і очолив митний пост "Столичний", компанія, вже як закономірність, зникла з митного поста "Святошино" і почала оформлюватись тільки на посту "Столичний".

Тож зараз, коли Сергій Васильович очолює Київську митницю, для компанії відкриваються просто необмежені можливості. Сподіваємось, що вже найближчим часом, у компанії ПП "Тріумф-СВ" стане ще більше роботи, збільшаться прибутки та в рази зросте кількість оформлень, вже по всім Київським постам. Чого ми їй і бажаємо.

Залишається загадковим лише одне питання, як одна людина, що числиться в компанії, може самостійно оформлювати сотні машин?! У сюжеті повідомляють, що з початку 2015 року та до серпня цього ж року, компанією "Тріумф-СВ" на митному посту "Святошино", де ще тоді керував Сергій Тупальський, було оформлено близько 500 митних декларацій, при чому зовсім різного товару не пов’язаних зі сферою призначення. Серед них: сантехнічні вироби, радіатори сталеві, меблі, подушки, садові парасольки, мийні засоби та багато іншого.

Начальник Одеської митниці – Юлія Марушевська назвала таке явище, нічим іншим, як "митними площадками", які створюються для того, щоб у компаній була можливість мінімізувати податки на кожній декларації. Також вона зазначила, що завдяки таким схемам держава втрачає мільйонні прибутки.

Журналістам не вдалось дізнатись думки Сергія Васильовича щодо цієї ситуації, у зв’язку з раптовою відпусткою. Тож дуже чекають його та офіційної відповіді начальника Державної фіскальної служби – Романа Насірова на запит "Люстратора 7.62" : "Чи була службова перевірка на виявлення факту особливої зацікавленості Тупальського С.В. щодо діяльності ПП "Тріумф –СВ".

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...