Яка там вже "Велика двадцятка"? Стало відомо, до рівня якої країни Чорної Африки скотилася економіка РФ

За інформацією з МВФ у рейтингу макроекономічних показників, серед яких ВВП на душу населення, економіка РФ зайняла 78 місце, опинившись позаду економік Габону і Сент-Люсії - острова в Карибському морі, на якому живе всього 160 000 осіб

Ілюстрація:http://cs309631.vk.me/v309631788/1efb/0S3hXQgUOA4.jpg

МФВ на своєму офіційному сайті постійно публікує інформацію про економічні показники всіх країн світу. У цю статистику також входять дані про внутрішній валовий продукт на душу населення. РФ не тільки не увійшла в першу 20-ку, вона ще й опинилася позаду «відсталих» африканських країн, передають Патріоти України.

Економіка України сильно страждає від військового конфлікту на сході України, і в цій статистиці нам також немає чим похвалитися - за даними 2015 року українська економіка за показником ВВП на душу населення опинилася на 134 місці зі 191 країни, а в 2014 - на 131. Російські ЗМІ постійно твердять про те, що в України взагалі немає економіки і кругом панує анархія.

У той же час, російська економіка представляється як потужна і постійно зростаюча. Очевидно, що чисельність населення РФ і України відрізняється в рази. У Росії безліч природних ресурсів і вона має найбільшу в світі територію.

У чому ж причина того, що в цьому списку економіка РФ зайняла 78 місце, опинившись позаду економік Габону і Сент-Люсії - острова в Карибському морі, на якому живе всього 160 000 осіб?

Ситуація РФ також погіршилася на більш, ніж десять позицій з 2014 року, а не на 3, як в України. Офіційних причин багато: повна залежність економіки від ціни на нафту і газ на світових ринках, міжнародні економічні санкції і повсюдна корупція. Чому ж тоді Росія все ще дозволяє собі участь в дорогих війнах, а третину бюджету країни витрачає на нарощування озброєнь?

Виплати біженцям: Ось яку грошову допомогу отримують українці у Німеччині та Польщі

четвер, 2 травень 2024, 6:59

Німеччина та Польща - дві країни, які прийняли найбільше українських біженців. Сукупно там перебувають понад половина всіх людей з тимчасовим захистом у ЄС."РБК-Україна" розповідає, які виплати та програми допомоги для втікачів від війни діють в Польщі...

В Україні ціни на популярний фрукт б'ють минулорічні рекорди: Що відбувається

четвер, 2 травень 2024, 6:48

Вартість бананів в Україні стрімко зросла. Закупівельна ціна перевищила торішній рекорд, сягнувши 49,8 грн за кілограм. У супермаркетах банани коштують уже близько 70 грн за кіло, передають Патріоти України. Причиною зростання є кліматичні зміни, які з...