Якщо прийшли завищені платіжки: Українцям розповіли, як і де можна оскаржити тариф (відео)

Якщо кияни вважають якусь із отриманих платіжок за комунальні послуги явно завищеною, вони можуть оскаржити цей рахунок. Особливо якщо послуга не надається належним чином. Про це в ефірі ObozTV розповів начальник головного територіального управління юстиції у Києві Станіслав Куценко, повідомляють Патріоти України.

За його словами, сьогодні найчастішим предметом для подібних дискусій є утримання прибудинкової території.

"Утримання прибудинкової території — це дуже розмите поняття. Туди входить підмітання, фарбування стін, прибирання сходів тощо. Це те, що записано, але за фактом часто не реалізовується. І це є найчастішим предметом для дискусій. Бо за це платиться певна сума, але нічого не робиться. І це ті речі, які я б радив оскаржити українцям, якщо вони бачать, що реально прибудинкова територія не прибирається", — додав Куценко.

Він уточнив, що у Києві такі платіжки слід оскаржити, телефонуючи на гарячу лінію КМДА 1551. А ось із такими послугами, як гаряче водопостачання і опалення, буде складніше. "Тут треба складати акти. Наприклад, якщо з крана з гарячою водою йде холодна, то треба з іще двома людьми це засвідчити і надіслати відповідний протокол до ЖЕКу або обслуговуючої контори", — пояснив чиновник.

Джерело: Обозреватель

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...