Якщо уряд та Рада схиблять: Названий сценарій, при якому долар злетить до 40 грн

Співпраця з МВФ є гарантією відносно стабільного курсу гривні.
Долар та гривня. Фото: metronews.net.ua.

Курс долара в Україні може підвищитися до рівня 40 грн в разі призупинення співпраці країни з Міжнародним валютним фондом. В інших випадках в наступному році очікується незначна девальвація гривні. Таку думку висловили опитані "Апостроф" експерти, передають Патріоти України.

Так, на думку екс-міністра економіки Віктора Суслова, курс долара може піднятися до 40 грн у разі поглиблення економічної кризи і призупинення співпраці з МВФ. У свою чергу, директор Центру соціально-економічних досліджень "CASE Україна" Дмитро Боярчук заявив, що навіть якщо фонд продовжить кредитувати Україну, незначної девальвації іноземної валюти все одно не вдасться уникнути.

На думку Боярчука, середній курс за рік на рівні 24,1 грн за $ 1 є адекватним показником. "А ось на кінець наступного року ми прогнозуємо 27 грн за $ 1", - вважає він.

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...