Ідемо вгору: У НБУ покращили прогноз зростання економіки України

​Згідно з прогнозом фінансового регулятора, у 2018-2019 роках зростання ВВП прискориться до 3,2% і 3,5% відповідно.

Ілюстрація:РБК

Національний банк України покращив прогноз економічного зростання у 2017 році з 1,6% до 2,2%. Про це повідомляє прес-служба НБУ, зазначають Патріоти України.

"Поліпшення перспектив зростання економіки пов’язане "зі сприятливим впливом як внутрішніх, так і зовнішніх факторів, що знаходило відображення в кращих результатах економічної активності більшості галузей в другому-третьому кварталах цього року, ніж очікувалося раніше", – йдеться у повідомленні.

При цьому у 2018-2019 роках зростання ВВП прискориться до 3,2% і 3,5% відповідно.

"Приватне споживання залишиться основним рушієм економічного зростання в ці роки завдяки підвищенню заробітних плат та пенсій, поліпшенню споживчих настроїв населення та активізації споживчого кредитування", – наголошують у НБУ.

Також у 2017 рік прогнозується зростання приватного споживання на 6%, в подальшому – на рівні 4%.

Гривня оновила антирекорд до долара США: Нацбанк підтягнув офіційний курс до біржевого

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:56

За підсумками торгів на міжбанку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на п'ятницю, 19 квітня, на рівні 39,6037 грн/$. Це новий історичний мінімум, попередній було зафіксовано на початку цього тижня на рівні 39,5737 грн/$. . Водночас курс...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...