ЄС оприлюднив офіційне рішення щодо санкцій проти Росії

Оскільки Мінські угоди до 31 грудня Росією не виконуються, то Рада ЄС прийняла рішення про продовження дії санкцій проти РФ до кінця липня 2016 року.

Євросоюз офіційно продовжив санкції проти РФ. Ілюстрація:www.svyatorus.com

Рада Євросоюзу остаточно прийняла рішення про продовження економічних санкцій проти РФ до 31 липня 2016 року. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на РИА Новости.

"21 грудня 2015 Рада продовжила економічні санкції ЄС проти Росії до 31 липня 2016 року", - йдеться в заяві Ради ЄС, яка була погоджена в рамках письмової процедури після схвалення на засіданні ради постпредів країн-членів Євросоюзу.

У ній також говориться, що рішення про продовження санкцій було прийнято на тлі того, що Мінські угоди по врегулюванню української кризи не будуть повністю виконані до 31 грудня 2015 року. Рада продовжує оцінювати прогрес в імплементації угод", - наголошується в тексті заяви.

У документі нагадують, що санкції спочатку були введені строком на один рік - до 31 липня 2014 року "у відповідь на дії Росії у Східній Україні". 22 червня 2015 Рада ЄС продовжила термін до 31 січня 2016 року.

Це рішення було погоджено в березні 2015 року, коли лідери ЄС домовилися пов'язати тривалість санкцій з повною реалізацією Мінських угод, яка була передбачена на 31 грудня 2015 року.

"Однак оскільки Мінські угоди не будуть повністю реалізовані на 31 грудня 2015 року, тривалість санкцій була продовжена, в той час як Рада продовжує оцінку прогресу в реалізації (Мінських домовленостей, - ред.)", - пояснюється в заяві Ради ЄС.

У ній також уточнюється, що заходи, введені спочатку в липні 2014 року, були посилені у вересні 2014 року. "Вони зачіпають деякі обміни з Росією в фінансовій, енергетичній і оборонній галузях і в області товарів подвійного призначення", - йдеться в заяві.

"ПриватБанк" блокує картки: Названо причину, через яку обмежать рахунок будь-кого

субота, 4 травень 2024, 10:28

Клієнтка ПриватБанку поскаржилась на блокування свого рахунку в банку. За її словами, блокування відбувалось після того, як людина, яка робила їй переказ, поскаржилась на шахрайські дії, передають Патріоти України. Про це клієнтка банку написала в спе...

Найгірший результат в історії Росії: Путін знову збрехав росіянам - "Газпром" показав величезні збитки

субота, 4 травень 2024, 7:50

Російський газовий гігант "Газпром" показав чистий збиток у 629 млрд рублів (6,8 млрд доларів) за підсумками 2023 року. Це не лише перший збиток компанії з післядефолтного 1999 року, а й найгірший її результат в історії. За півроку до цього ватажок Кр...