"ЄС про нас не забуває": Україна отримає 30 млн. євро допомоги

Кошти використають на подальшу розбудову та модернізацію міжнародних автомобільних пунктів.

Українці отримають грант у 30 млн. євро. Фото: sud.ua.

Завдяки продовженню прикордонного співробітництва, Україні нададуть 30 млн євро грантової допомоги від ЄС. Кошти підуть на розбудову міжнародних автомобільних пунктів пропуску. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, передають Патріоти України.

Надання допомоги стало можливим завдяки продовженню реалізації чотирьох програм прикордонного співробітництва, які міністерство підписало із Єврокомісією. «Кошти використають на подальшу розбудову та модернізацію міжнародних автомобільних пунктів пропуску «Красноїльськ» і «Дяківці» на українсько-румунському кордоні; «Рава-Руська», «Устилуг-Зосин», «Краківець», «Шегині» та «Ягодин» - на українсько-польському; «Ужгород-Вишнє Немецьке» - на українсько-словацькому; та «Лужанка – Берегшурань» - на українсько-угорському. Також на кордоні з Угорщиною побудують пункт пропуску водного сполучення Вилок для байдарочників», – йдеться в повідомленні.

Частина коштів буде спрямована на розвиток сучасної ІТ-інфраструктури, зниження вразливості прикордонних територій від ризику повеней, поліпшення забруднень від хімічних звалищ і скидання стічних вод у регіоні Нижнього Дунаю та проведення експертного оцінювання для інтеграції української і молдавської електричних систем в енергетичну мережу ENTSO-E.

Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...