Європейський суд скасував дозвіл Єврокомісії на використання "Газпромом" газопроводу OPAL

До моменту розгляду позову Польської нафтогазової компанії PGNiG у справі рішення Єврокомісії дозволити російській компанії "Газпром" використовувати більшу інфраструктуру в Німеччині, це рішення не набуде чинності.

Ілюстрація:5 канал

Суд Європейського Союзу призупинив рішення Єврокомісії про надання російському монополісту Газпрому доступу до 80% потужностей газопроводу OPAL. Про це заявив глава Польської нафтогазової компанії PGNiG Петро Возняк, повідомляють Патріоти України з посиланням на Польське радіо.

"Цим рішенням призупинено виконання рішення Єврокомісії з 28 жовтня цього року", - сказав Возняк.

Як уточнюється, це означає, що на момент розгляду позову Польської нафтогазової компанії PGNiG або зміни рішення Європейського суду Росія не має дозволу на використання газопроводу OPAL.

Возняк нагадав, що "сценарій обмеження транзиту через Україну був написаний сім років тому, коли можна було передбачити побудову відгалужень від газопроводу "Північний потік" і коли було прийнято рішення про будову ниток NEL і OPAL".

Як повідомлялося раніше, Єврокомісія в кінці жовтня прийняла рішення, що дозволяє російському "Газпрому" збільшити обсяги поставок газу через "Північний потік" і німецький газопровід OPAL. Росіяни зможуть скористатися наявними можливостями OPAL на 80%, а якщо ніхто не викупить 20% можливостей, то і весь газопровід.

Уряд Польщі оскаржив у суді ЄС це рішення Єврокомісії, оскільки, на думку польської сторони, ця ситуація може мати небезпечні наслідки поставок газу в ЄС і породжує серйозні ризики для безпеки постачання газу для РП через залежність від одного джерела поставок газу з Росії.

В Україні військові зможуть самі розрахувати свої виплати: Міноборони запустило онлайн-калькулятор

субота, 4 травень 2024, 21:30

Міністерство оборони розробило онлайн-калькулятор, за допомогою якого військовослужбовці та їхні родичі зможуть розрахувати їхнє грошове забезпечення залежно від видів виплат. Про це повідомили в пресслужбі оборонного відомства, передають Патріоти Укр...

Частині українців стаж враховуватимуть по-новому: Які нюанси варто знати всім

субота, 4 травень 2024, 21:25

25 квітня у Верховній Раді ухвалили пенсійний законопроєкт № 9453, який містить як позитивні зміни, так і ті, що ускладнять життя багатьом і нинішнім, і майбутнім пенсіонерам. Про це говорить у новому відео на Youtube-каналі «На пенсії» експерт Сергій ...