Інвестиції в Україну: Китай побудує в Чорнобильській зоні сонячні електростанції

Представники китайської сторони повідомили, що готові інвестувати в будівництво сонячного парку в Чорнобильській зоні понад 1 млрд доларів, оскільки розглядають його як довгостроковий проект на перспективному ринку.

Ілюстрація:DT.uaЧерез 30 років після аварії на Чорнобильській АЕС дві китайські інвестиційні компанії планують побудувати в 10-кілометровій зоні відчуження навколо Чорнобильського реактора сонячні електростанції (СЕС). Будівництво має розпочатися в 2017 році, повідомило в понеділок, передають Патріоти України з посиланням на DW.

Спільну роботу вестимуть фірма GCL System Integration Technology і концерн China National Complete Engineering.

Заплановане місце розташування майбутніх сонячних електростанцій неодноразово перевіряли технічні експерти обох фірм. СЕС повинні скласти альтернативу атомним електростанціям, які є одним з основних джерел електроенергії в Україні.

Наприкінці жовтня в Києві відбулася зустріч керівництва китайських компаній з міністром екології та природних ресурсів Остапом Семераком, а також головою Державного агентства України з управління зоною відчуження Віталієм Петруком. Представники китайської сторони повідомили, що готові інвестувати в будівництво сонячного парку в Чорнобильській зоні понад 1 млрд доларів, оскільки розглядають його як довгостроковий проект на перспективному ринку.

"Ми спробуємо відновити забруднені радіацією території за допомогою зелених і поновлюваних джерел енергії і сподіваємося, що це принесе істотну соціальну і економічну користь", - заявив глава правління GCL System Integration Technology Шу Хуа.

Передбачається, що сонячні електростанції в зоні відчуження навколо Чорнобильської АЕС дозволять виробляти 1 ГВт-год електроенергії на рік.

Попит падає: Європейці відмовляються від споживання м'яса - дані дослідження

середа, 8 травень 2024, 18:54

Споживання м'яса поступово, але вірно падає у Європі. У 2023 році в країнах ЄС на душу населення припало в середньому 64,2 кг м'яса. Але між окремими державами-членами ЄС є великі відмінності. Про це пише ISN з посиланням на дані Agrarmarkt Information...

Росія атакувала енергооб’єкти у шести областях України - ввечері можливі обмеження споживання

середа, 8 травень 2024, 10:30

Ворог атакував об’єкти енергетичної інфраструктури у 6 областях. У вечірні години можливе застосування обмеження споживання електроенергії. Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України. "Ворог масовано атакував об’єкти генерації та пере...